Kvällstur..

..till Gammelstadsviken.


Efter jobbet i går kväll tog vi med oss middagen i form av flintastek och potatissallad, packade ner kamera och kikare, och åkte till fågeltornet i Gammelstadsviken, Luleå.


image289

Under promenaden ner till tornet hördes svartmes, blåmes, rödvingetrast, taltrast, kungsfågel m.fl. vårligt sjungande fåglar.


image291

Väl uppe i tornet blåste det ganska rejält men vi såg en hel del fåglar, tyvärr blev det inga bra foton på dem eftersom de befann sig långt ute på vattnet, i motljus.

Närmast tornet simmade dock ett snatterandspar förbi. Årets första för vår del..


image290

För övrigt var det gott om knipor, vigg och bläsänder, ett par storskrakar, sångsvanar, en och annan kanada- och grågås, skäggdoppingar, tre gråhakedoppingar (även de årets första för vår del!), dvärgmåsar, skrattmåsar, ett skedandspar, två sothönor, (årets första, de med.) och en stor flock med kråkor.


image292

I solnedgången började morkullan flyga sitt revirvarv ovanför trädtopparna och koltrasten sjunga vackert. Även andra trastar stämde in i kören.


image293

En riktigt skön kväll blev det efter att vinden mojnat. Vi satt vid grillplatsen (som fått sig en helrenovering sedan vi var där sist! Jättefint är det nu med nya bänkar och grillstäder.), såg solen gå ner och hoppades på att en rördrom kanske skulle börja tuta i vassen. Men icke.

Däremot fick vi besök av en vacker padda..


image294

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0