Lunch ute..

..i form av grillad chorizo inrullad i tunnbröd, och kaffe med bullar till efterrätt blev det idag.


image247

Tidigt på morgonen hade vi idag hela -19,5 grader utomhus.. men några timmar senare steg temperaturen till -7 grader och vi packade ryggsäck, lastade skotern och for iväg på en tur vid lunchtid.


Solen höll sig tyvärr bakom moln men skogen var vacker i sin vinterskrud.


image248

Och avkopplande är det att sitta ute vid elden och bara vara..


image249

Det är otroligt tyst ute i markerna så här vintertid. Några skoteråkare hördes på avstånd, en större hackspett varnade irriterat i en skogsdunge och en korp lät höra hesa kraxande bortom myren. Inga andra ljud hördes under de timmar vi var ute.

Skulle man inte se spår av hare, älg och räv i snön skulle man lätt kunna tro att det är helt ödsligt och tomt på liv i skogarna.

Måste erkännas att jag nu längtar efter vårfåglarnas sång och gökens ankomst. Men det dröjer några månader ännu så man får njuta av vacker vinternatur istället, medan man väntar.


image250

Bara att låta fantasin skena iväg. Vad som helst kan ligga gömt där under snön..

Nu ska vi fortsätta den lediga lördagskvällen med att titta på Andra chansen i Melodifestivalen, äta smarriga räksmörgåsar och dricka var sitt glas vitt vin till det.
En avkopplande lördag från början till slut med andra ord..

Kommentarer
Postat av: Kersti

Så härligt det ser ut med allt det vita. Vi har inte haft mycket av den varan här. det regnar och regnar känns lite som att bo i en sumpmark. gräsmattorna kippar när man går på dem. Hunden (finsk lapphund) drar in hur mycket grus som helst. Han längtar efter lapphundsväder. Skulle trivts alldeles utmäskt i -19. Annat med fryslorten matte. jag tycker att et får vara lite varmare om jag ska ge mig ut. Men snö och några minus skulle inte skada. Här blommar snödroppar och krokus. Syrenen har stora knoppar och igår hörde jag koltrasten.

2008-03-14 @ 23:42:58
URL: http://plommenad.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0