Renskinnkölen..

..ett naturreservat värt ett besök.

Idag gjorde vi en lång skogspromenad, jag och Per.
Vi tog bilen till naturreservatet Renskinnkölen strax utanför Sörbyn, parkerade den vid en liten skogsväg och vandrade sedan till fots in i reservatet..

Det fanns massor av skog där, träd i alla de former, gamla, nya, eldhärjade och mossbeklädda exemplar som lagt sig att vila raklånga på marken.

Hyfsat lättvandrat upp på berget var det när vi väl hittat rätt stig. Och det stämmer säkert det vi läst oss till: Att det finns gott om både hackspettar och ugglor i området. Vi lyckades dock inte se så värst många fåglar.. Två större hackspettar kivades i ett träd, några flockar med korsnäbbar passerade ovanför trädtopparna, järpar flydde in djupare i skogen så fort vi närmade oss..

Lagom till fikarasten dök sedan även två lavskrikor upp. De gjorde en kort spaningsrunda runt oss.. och även de flög sedan vidare mot nya mål.Kommentarer
Postat av: Kersti

Länge sedan jag tittade in här. en lika fina fågelbilder som vanligt. Jag ser ganska ofta hackspett här i Enskede och ännu oftare hör man dem. I somras såg jag en uggla för första gången i mitt liv. Den svepte in över gårdsplanen på torpet just som jag kom ut på härbretrappan. En mäktig syn som fortfarande gör mig glad.

2010-11-02 @ 20:33:36
URL: http://plommenad.blogg.se/
Postat av: Nora

Hej! Tusen tack för den trevliga kommentaren på min blogg! Jag följer din blogg sedan ett tag också och jag gillar den verkligen! Att ta bilder på fåglar är en riktig utmaning, men du klarar det bra!! Roligt att läsa om lite ovanligare fåglar också - jag är ju nybörjare på detta och slukar all information jag kan hitta:-)

2010-11-02 @ 20:42:09
URL: http://faglarimintradgard.blogspot.com
Postat av: Elsa

Lavisar är alltid trevligt, längtar upp till dom i Jokkmokk:)

2010-11-06 @ 20:56:15
URL: http://tornsvalan.blogspot.com
Postat av: Kirsti

Kersti: Tackar! Och härligt med ett ugglemöte!! Förstår att du gläds över det.. det är inte så ofta man lyckas få syn på de ståtliga fåglarna!

Nora: Tack själv!! :) Jag blev så glad när jag såg att du börjat blogga om dina fåglar i trädgården! Och nybörjare eller ej, dina foton är fina!! Och det som är så spännande med fåglar är ju att det alltid finns en massa nytt att lära sig.. :)

Elsa: Japp! Hoppas det blir en "Skatresa" dit upp igen!

/Kirsti

2010-11-14 @ 18:48:44
URL: http://naturligtvisfritid.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0