Kvikkjokk-resa 080720 – 080724

Nu var det återigen dags att boka en liten stuga i Kvikkjokk, denna gång for vi dit hela familjen.

Det blev en fem dagar lång resa med massor av frisk fjäll-luft, många  trevliga, avkopplande timmar och en del mygg..Första kvällen..grillning och ett glas vin utanför stugan.


En timmerman av något slag, antar jag.. höll oss sällskap..


..likaså gjorde en hel mängd olika fjärilar..


Kvällen var vindstilla och solig..


..och fjärilarnas skådesspel fortskred under hela kvällen. Den på sista fotot är troligtvis en Blåvinge, de andra har jag ingen aning om vad de heter.


Dag 2 lånade vi båt, köpte fiskekort och for ut för att pröva fiskelyckan..


..och njuta av vackra vyer ute på älven.


Vi gjorde strandhugg, värmde ärtsoppa till lunch..


..och fortsatte därefter fisketuren. Per fick en 40cm lång harr och en lite mindre abborre. Därefter fick även Oliver en abborre så det blev lagom mycket att röka/halstra till lunch dagen efter.

Dag 3 var vädret blåsigt och regnigt så vi tillbringade den i stugan, läsandes böcker och spelandes sällskapsspel. Degen efter sken solen åter igen så..


..vi vandrade upp på Sjnjerak, samma berg som Per och jag besteg för några månader sedan.


Vädret blev lite molnigare under eftermiddagen men vi fick ändå se Kvikkjokk uppifrån.. och åt lunch uppe på kalfjället. Trötta ben vandrade sedan ner till stugan igen där bastun värmdes och kvällen tillbringades ute vid elden..

Dagen efter, i går, torsdag, bar det sedan av hemåt till Boden igen.

Fisketur..

..vid Luleälven.


I går kväll gjorde vi en tur med båten efter älven.Fin kvällssol och några små napp.. och efter ett tag ett stort napp!Eloise blev kvällens storfiskare.. en 40,5 cm lång harr drog hon stolt upp, med hjälp av Oliver som håvade in den i båten.

Några timmars fiskande ledde inte till fler fångster men en vacker solnedgång vid 23-tiden njöt vi av under hemfärden efter älven.Väl hemma igen rensades harren och idag ser vi fram emot färsk, rökt fisk till lunch..


RSS 2.0