En härlig Kvikkjokkhelg..

..har det varit för vår del.

I fredags, efter jobbet, drog vi iväg upp till fjällen, jag och Per. En liten stuga var hyrd i Kvikkjokk, kikare och kamera nedpackat i väskan och vi såg fram emot två avkopplande dagar..

Vi kom fram ganska sent på kvällen, tände eld vid grillplatsen, grillade middagsmat i form av karré och njöt av en soligt fin kväll, som dock var ganska blåsig.Sädesärlan var på plats uppe på TV-antennen och fjällen såg lockande ut i bakgrunden.

Vi hade inte förväntat oss några större naturupplevelser under de få timmar som återstod av fredagskvällen.. men när vi sitter i godan ro inne i stugan säger Per plötsligt:
-Åh, en älg!
..och därefter blir det rusning efter kameran.
Det visar sig nämligen att det står en fin, ståtlig, ung älgtjur precis utanför fönstret! Bara några meter utanför stugknuten..
Det blev garanterat Kvikkjokks mest fotograferad älg.. man måste ju passa på när skogens konung bjuder på sig på detta fina sätt i kvällssolens sken..Senare, närmare midnatt, gick vi på kort kvällspromenad ner till hamnen. Rödvingetrastar sjöng i kör, enkelbekasiner spelade, svartvit flugsnappare och lövsångare sjöng trots den sena timmen.. Det är så härligt med dessa ljusa sommarnätter!..och nästan mitt i byn mötte vi åter igen "vår" älg! Den hade tydligen bestämt sig för att tillbringa fredagskvällen i bebygda trakter.. och det blev så klart ytterligare några foton.Våra lördagsplaner bestod i att vandra uppåt fjällen.. men mer om det bloggas det nu under veckan som kommer. Nu ska en nöjd men ganska trött fjällvandrare sova så hon orkar med en vanlig arbetsdag i morgon.. 


 

Kommentarer
Postat av: Elsa

En trevlig h(älg( då..;)

2010-06-09 @ 18:48:58
Postat av: Anneli

Vilken upplevelse att få stå öga mot öga med Helge :)!

2010-06-12 @ 18:16:44
URL: http://arctosphoto.wordpress.com
Postat av: Paula

Oj vilket finbesök ni fick! Det är en sak att se älg genom bilfönstret och en helt annan sak att möte den i skogen, fy attan va stora och höga dom är! Och ståtliga förstås.

2010-06-12 @ 19:58:22
URL: http://paulaz.se
Postat av: Kirsti

Elsa: Japp! :)

Anneli: Ja..och han verkade turligt nog lika faschinerad av oss! :)

Paula: Jo..jag är faktiskt glad att detta inte var skogens största konung med horn och allt..Då tror jag inte att jag vågat smyga fram bakom husknuten på detta vis.. :)

/Kirsti

2010-06-14 @ 20:52:02
URL: http://naturligtvisfritid.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0