Årskrönika 2009

Varje år brukar min sambo skriva ihop en liten summering av året som gått, bläddra fram några foton från mapparna i datorn, klippa & klistra lite i Word och sedan skriva ut ett A4-ark.
Detta skickas sedan till vänner och bekanta.. istället för ett julkort med tomtar och renar på.

Idag klistrar jag in hans årskrönika här på min blogg.
Det bli nämligen årets God Jul och Gott Nytt Års-hälsning till alla er alla, från oss alla:Årskrönika 2009


Nu har det blivit hög tid att sätta sig tillrätta bakom tangentbordet och nedteckna årets händelser och upplevelser.

 

Efter att snön äntligen gett vika och en efterlängtad midsommar närmade sig packade Per och Kirsti ryggsäckarna med kikare och kamera samt naturligtvis sill och nubbe och vandrade in i Muddus nationalpark för ett annorlunda midsommarfirande. Vädret var fint och myggorna var ännu inte allt för talrika så vi njöt av tillvaron bland vårfåglar och tjärstubbar. Muddus har blivit lite av en favorit som vi gärna återvänder till. 

Efter midsommarfirandet var det dags för nästa firande – nämligen Williams konfirmation. Konfirmationsutbildningen avslutades med ett läger och enligt William var det en riktigt bra konfirmation så han var nöjd. 

Nästa stora händelse gällde Oliver. Det var nämligen Olivers tur att få vara en vecka med Per i Stockholm. Hotellet låg centralt och bra och vi hann med en hel del sevärdheter – allra bäst var musikmuseet där Oliver bland annat fick utlopp för sin elgitarrabstinens. Oliver spelar numera elgitarr så det strängas om och bläddras i förstärkarkataloger blandat med tonerna från Metallica och andra artister. 

När äntligen alla hade ledigt samtidigt i familjen så styrde vi kosan till Björkliden. Vi hade hyrt en stuga där och njöt av stuglivet i fjällen. Vi fiskade, besökte Narvik och gjorde en dagstur till Trollsjön som har Sveriges klaraste vatten.

 

Efter Björkliden besöktes Kirstis föräldrar i Västerås. Som vanligt fick vi se många fina sevärdheter i Västmanland samt hann även med en trevlig fisketur i Mälaren. Kirstis pappa har många fina guldkorn på sin fiskekarta. 

Sista semesterveckan blev det fjällen igen. Denna gång var det Per, Oliver och Eloise som tog bilen till Nikkaluokta för en veckas vistelse i fjällen. Vi gick några kilometer mot Kebnekaise innan vi lämnade leden och vek av norrut för att sedan vandra och få se Kebnekaisemassiven norrifrån. Vi vandrade ofta på hög höjd och fick njuta av hisnande vyer och glaciärer. En tuff vandring där det var trötta men nöjda barn som så småningom nådde bilen och civilisationen i Nikkaluokta igen. 

I övrigt arbetar Per och Kirsti kvar på samma ställen. William går sista året på grundskolan och ser fram emot att få börja på gymnasiet. Oliver har börjat i sjuan och har som främsta intresse att sitta vid datorn eller som tidigare nämnts spela elgitarr. Eloise har nu börjat i fyran och börjar bli stora damen. Hon har gjort William sällskap med fiolspelandet så nu finns stora förutsättningar för konserter här hemma. Eloise har sedan tidigare ett stort naturintresse och att samma höstdag få vara ögonvittne när pappa skjuter en älg och senare på egen hand fiska en nästan halvmeterlång id gjorde stort intryck på henne.

Därmed är det nu dags att slutligen önska er alla en riktigt:

 

GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR!

 

/Per, Kirsti, William, Oliver och Eloise


Kommentarer
Postat av: Haspet

Vilket spännande år med många fina naturupplevelser. Vilken lyx för barnen att få växa upp i sån harmoni med naturen. Hoppas att du och hela familjen får en riktigt härlig och avkopplande jul, kanske med en och annan skidtur, och med många besökare vid fågelbordet.// Peter

2009-12-22 @ 21:04:18
URL: http://haspet.tradgardsblogg.se/
Postat av: Kersti

Vilken fin julhälsning. God Jul och Gott Nytt År önskar jag dig och din familj.

2009-12-23 @ 00:42:22
URL: http://plommenad.blogg.se/
Postat av: Lilian

Hoppas ni får det lika trevligt nåsta år.

God jul o gott nytt år.

Lilian

2009-12-23 @ 18:48:42
Postat av: Anneli

God Jul.

2009-12-24 @ 09:00:12
URL: http://arctosphoto.wordpress.com
Postat av: Hannu

Jag vill önska er en God Jul och ett Gott Nytt År !!Hannu

2009-12-24 @ 22:13:35
URL: http://hannusfgelochnaturblogg.blogspot.com
Postat av: NinaVästerplana

Hoppas ni har en riktigt God Jul o får ett Gott Nytt År med många fina naturupplevelser.

Julkram/Nina

2009-12-25 @ 12:18:35
URL: http://http:/ninasblivande.blogspot.com/
Postat av: Garntrollet/Ulricha

Vilka underbara bilder! Låter som ni haft ett toppenår!Vi såg en duvhök störtdyka mot en skata, som satt högst uppe i björken utanför vårt köksfönster igår! Jag tror skatan kom undan, men kråkflocken jagade bort duvhöken!Hoppas julaftonen var trevlig (jag fick en förstärkare till min, än inte ihopbyggda, elgitarr :-)Ha ett gott nytt år! Kram.

2009-12-25 @ 14:31:07
URL: http://www.garntrollet.se
Postat av: Kirsti

Till Er alla:

Stort tack för alla kommentarer och jul/nyårshälsningar! Det värmer i kylan.. :)

Önskar er alla en fin fortsättning och gott nytt 2010!

/Kirsti

2009-12-26 @ 13:54:25
URL: http://naturligtvisfritid.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0