Fågelmatning..

..uppskattas av de flygande vännerna ute i trädgården nu när det är närmare -20 grader och ont om timmar med dagsljus.Nötväcka, honan.

En kall decemberdag som denna bjuder jag fåglarna på färdigskalade solrosfrön. De är dyrare i inköp än de med skal på men är det snart jul så ska väl även fåglarna få det lite lyxigt!Blåmes.

Enda nackdelen med denna bjudning är att skatorna också älskar dessa frön. De kommer i så stora, dominerande flockar att småfåglarna inte har en chans att få äta sig mätta.. Därför har jag tvingats hänga fröautomaten precis utanför fönstret. Även dit vågar sig en och annan extratuff skata när jag inte ser på, men även småfåglarna hinner få sig några matbitar innan det tar slut.Talgoxehona.

Idag var det riktigt livat och flitig trafik till och från matstället.. och det visade sig ju faktiskt vara rätt kul att ha fåglarna bara några dm från fönstret när man skulle fota dem.Nötväcka, hanen.Blåmesen igen.


Kommentarer
Postat av: Haspet

Så härliga bilder. Kanske skulle satsa på att hänga fröautomaten intill fönstret (verkar ju billigare än att köpa ett nytt objektiv med bättre zoom...9. Har aldrig tänkt på det där med färdigskalade solrosfrön men det ska jag lägga på minnet. // Peter

2010-12-12 @ 17:24:01
URL: http://haspet.blogspot.com/
Postat av: Ölandsvindar

Visst är det härligt nu med alla fåglar nära inpå. Mitt problem är bara att vissa av husets fönsterglas är gamla och svåra att fota igenom.

Kram

Kerstin

2010-12-13 @ 08:30:40
URL: http://spanskavillan.blogspot.com
Postat av: Mian

Härligt!

Mysigt att ha fåglarna så nära, som en levande tavla att njuta av hela tiden :)

2010-12-18 @ 17:35:02
URL: http://miansblogg.blogspot.com/
Postat av: Kirsti

Peter:

Japp, ett betydligt billigare alternativ! :) Grangården säljer hinkar med skalade solrosfrön.. som sagt rätt dyrt, men samtidigt är det faktiskt rätt mycket frön man får för priset..Märker också att fåglarna inte "slänger bort" lika mycket av dessa frön som de gör med de med skal på.. så det blir betydligt mindre "skräpigt" under fågelmatningen!Kerstin:

Ja, det är verkligen värt besvär & pengar att få ha desa små liv som "sällskap" utanför fönstret under vintern! :) Förstår ditt fönsterdilemma! Våra glas är hyfsat bra men ändå är det svårt att få bra foton.. Det kasseras en hel del suddiga "mesar" från kameran! :)Mian:

Jo.. Det var faktiskt riktigt kul att ha fröna nära fönstret. Trodde att risken kanske skulle bli att de ivriga fåglarna flaxade in i rutan..men de verkar ha koll på läget och har än så länge tagit det lugnt! :)/Kirsti

2010-12-18 @ 20:19:38
URL: http://naturligtvisfritid.blogg.se/
Postat av: Kirsti

Peter: Hmm.. Grangården där i min kommentar ovan ska så klart vara Granngården!! :) :)

2010-12-18 @ 20:21:28
URL: http://naturligtvisfritid.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0