Fika vid sjöstranden..

..denna lördag.


Det är stora variationer på väderfronten just nu. I förrgår hade vi -25 grader och "midvinternattens köld är hård"- känsla . I morse var det +2 grader och flera talgoxar filade på vårmelodier i trädgården.


Vi åt lunch hemma, packade sedan ner fika i väskan och for i väg på en kort skotertur. Kaffe smakar ju konstig nog alltid bäst utomhus..



Vi stannade till vid en liten sjö, Per gjorde upp den obligatoriska utflyktselden och bjöd sedan på varma lussebullar till kaffet.


Mitt fågelskådande under tiden gav inte så värst många olika arter: Större hackspett, talltita och nötskrika visade upp sig i skogskanten och en flock korsnäbbar passerade på långt håll.


Innan hemfärd åkte vi en tur ut på myrar i närheten.. Om vädret håller i sig och min förkylning inte blir värre till i morgon tänker vi göra en ny tur dit ut. Skidorna ska få följa med, så vi kan ta en stilla skidtur upp i skogen. Då borde man ha chans att se lite mer djur- och fågelliv. När man dundrar fram med snöskotern hör och ser man ju ingenting levande efter skogsstigarna.. och pulsa fram i djup snö utan skidor är ingen höjdare. Det erfor jag under förra utflykten till Selets Bruk..


Väl hemma igen stod eftermiddagshimlen i brand utanför vårt hus.. den lös i nästan exakt samma färgnyanser som  Pers koka-kaffe-eld borta vid sjön.



Häftiga skådespel naturen bjuder på..

Kommentarer
Postat av: Elsa

Häftig "kaffeldshimmel :)

2009-01-10 @ 19:12:17
URL: http://tornsvalan.blogspot.com
Postat av: Hannu

Hej på er där uppe i norr!

Roligt att se att ni njuter av vad naturen har att ge och att ni visar i text och bild åt oss andra nyfikna.



Finlandshälsningar Hannu

Postat av: Kersti

Vilken fantastisk himmel. Om det är någorlunda väder imorgon blir det en tur med långfärdsskridskorna. Skidor är inte att tänka på tyvärr.

2009-01-10 @ 23:06:23
URL: http://plommenad.blogg.se/
Postat av: matte

Det är speciellt där i inlandet att temperaturen kan växla så fort, tom på samma dag. Vad mysigt ni har det ( jag är lite avis faktiskt)

2009-01-11 @ 17:25:16
URL: http://femtinio.blogg.se/
Postat av: Kirsti

Elsa:

Ja, visst var det..eldigt i båda fallen! :)



Hannu:

Tack det samma! Bloggar är suveräna..funkar som egen dagbok så man inte glömmer vad man gjort, och som läsning åt andra..:)



Kersti:

Långfärdsskridksor är ju också så underbart att åka! Under min Stockholmstid åkte vi ofta på Mälarisarna utanför Sigtuna. Det fanns ofta en liten tillfällig servering ute på isen strax utanför stan..där smakde det gott med varm choklad, eller glögg m.m.. Jättemysigt var det under lagom kalla vinterdagar!



Matte:

Ja..ibland hänger man inte med temperatursvängarna.. Man åker till jobbet i dunjacka och pälsmössa och så är det vårvärme när man går ut på lunchrasten..:)

Trevligt att du (ibland) längtar (lite) tillbaka norrut i landet..;)



/Kirsti


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0