Meståg..

..genom trädgården.


Förmiddagen ägnade jag åt att plocka vinbär. Stod i mina egna tankar och repade bär från en svartvinbärsbuske.. och hörde plötsligt ett mycket välbekant ljud.

Det visade sig komma från vårt fågelbord, det som står ute året runt men inte serverar några frön förrän senare under hösten.

Nötväckan!

Den gjorde en grundlig översyn av hela fågelbordet.. från kant till kant och därefter från tak till marknivå. Intresserat studerade den bordet från alla vinklar, hängandes uppochner vid taknocken, lät höra sina nötväckeljud med jämna mellanrum, och försvann sedan med ett smått irriterande tjatter upp bland tallarna en bit från vår trädgård. Tydligen missnöjd med den uteblivna servicen..


Den är alltså tillbaka igen! Ensam denna gång.. men kanske fanns kompanjonen där någonstans i närheten. De var ju två i våras när de hälsade på.. det var senast den 14 mars de sågs tillsammans på samma gren och allt..

Kanske kan jag nu se fram emot tredje vintern med paret nötväcka vid fågelbordet..!


Efter nötväckans besök dök det upp flera mesar i tallarna i utkanten av trädgården.. Talgoxe, blåmes, talltita.. Flera ex av varje.. De var svåra att se uppe i grenverket men de hördes desto mer. Under ivrigt tjatter undersöktes kottar och grenklykor.

Efter några minuter drog samlingen av fåglar vidare in i skogsdungen.

Tydligen är det höst eftersom mestågen börjat gå..


Talltita uppe i sitt rätta element..

Kommentarer
Postat av: Eija

Kul att du fick se nötväckan igen:)) Hoppas dom kommer nån gång till vårt fågelbord också..

2009-08-17 @ 07:26:17
Postat av: Kersti

Skoj att den kom och hälsade på.

2009-08-17 @ 20:49:19
URL: http://plommenad.blogg.se/
Postat av: Kirsti

Eija:

Japp! Spännade att den verkar återkomma år efter år! Ska hälsa den att den ska flyga över till er trädgård också om den hinner.. och Elsa vill ju också ha den på besök, så.. :)Kersti:

Ja..den räknas som en smärre raritet här uppe så nu gäller det att jag lyckas övertyga den om att mina solrosfrön är kvarterets godaste.. :)

Du glömmer väl förresten inte att börja ge mat åt fåglarna tidigt denna höst? ;)/Kirsti

2009-08-18 @ 18:56:33
URL: http://naturligtvisfritid.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0