Bara gråtunga moln..

..känns ju snäppet bättre än det ihållande regn som det bjudits på under dagen.
Men inte ens kvällens uppehåll lockar till utomhusvistelse. Det är ruggigt, fuktigt och kyligt.. Raggsockarna har ännu inte jobbat klart för denna vinter.
Idag är läget så pass illa att jag t.o.m. har dem på mig inomhus.

Våren tar god tid på sig.
Gräsmattan skiftar definitivt i mer brunt och grått än grönt. Det är den tiden på året då man inser att man längtar efter maskrosorna..
Björkarna är redo att slå ut men ännu har värmen inte varit tillräcklig. Med god syn och tålmodigt stirrande kan man skymta lite grönt i vissa träd och buskar. 
Dock inte tillräckligt för att känslan av vår ska infinna sig.

Men jag tyckte mig höra årets första lövsångare i går morse. Ljudet dränktes i trafikbuller och en envist skrålande rödvingetrast överröstade den andra sångaren gång på gång..
Bråttom till jobbet och inte tid att stanna och lyssna.. Typiskt.
Försökte lyssna på samma ställe i dag men det var tyst.. inte ens trasten sjöng.. så ännu inget 100-procentigt kryss på lövsångare.

Men kanske i morgon!


image37

Kommentarer
Postat av: Håkan

Visst är det väl härligt när våren tar lite tid på sig. Kommer så där sakta smygande inpå oss och inte överrumplar oss. Då hinner vi också med allt det där som naturen har att bjuda på under denna tid. Trevlig blogg du har med många spännande berättelser. Jag återkommer gärna!

Mvh

Håkan

2007-05-15 @ 23:05:59
Postat av: Kirsti

Håkan:
Tackar för besöket! Ja, våren är en härlig tid, men här uppe i norr tar den lite väl lång tid på sig.. Det känns som att det slår om från vinter till sommar helt plötsligt.
Men det är härligt att njuta av fågelsången som blir mer och mer varierad från dag till dag! Svalor har tydligen också siktats nu så sommaren borde vara nära..:)

2007-05-16 @ 19:47:38
URL: http://naturligtvisfritid.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0